2013. szeptember 27., péntek

Madártej szelet

Ezt a receptet már nagyon régóta ki akartam próbálni, nem is csalódtam benne. Egy kicsit ugyan madártejesebb lenne, ha a tetejére sült tojáshab kerülne, de ezzel a krémmel ez nem kivitelezhető sajnos. Viszont így is finom volt.:) A receptet a NoSaltyn találtam.



Hozzávalók

A tésztához:
  • 8 tojásfehérje
  • 8 ek liszt
  • 8 ek cukor
  • 1 cs sütőpor

A krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 5 ek liszt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 4 dl tej
  • 25 dkg vaj

A tetejére:
  • 4 dl habtejszín

Elkészítés
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan összekeverjük a többi hozzávalóval. Egy sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 160 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.
  2. A krém hozzávalóit egy kevés tejjel összekeverjük, a maradék tejet felforraljuk, majd hozzáöntjük a keveréket, és sűrű krémmé főzzük. Ha teljesen kihűlt, a vajjal kikeverjük. A krémet a tésztára kenjük.
  3. A habtejszínt kemény habbá verjük, és a sütemény tetejére kenjük.

7 megjegyzés:

  1. Az amerikai krémest próbáltad már? Az sült tojáshabbal készül.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a süteményt mi is imádjuk itthon! Nagyon szép lett a tiéd is! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett, ez nálunk is nagy kedvenc, igaz nagyon rég nem készítettem:)

    VálaszTörlés
  4. Brutálisan jól néz ki!!!! Imádnám. Még sosem ettem... Vittem a receptjét... :o)

    VálaszTörlés
  5. Andrea, próbáltam, de nekem sajnos nem jött be nagyon.:( Szerintem még kevésbé hasonlít a madártejre. Valami olyat kéne kitalálni, ahol egyszerre érvényesül a tojáshab meg ez a finom vaníliás krém.:))

    Csigabige, köszönöm!

    Lilla, köszi!

    Trollanyu, nekem most fordult elő először, de tuti lesz majd máskor is.:)

    Illéskrisz, köszönöm! Remélem ízleni fog, ha kipróbálod!

    VálaszTörlés
  6. ez nagyon szép, imádom az ilyen típusú sütiket :)

    VálaszTörlés