2012. április 1., vasárnap

Nyuszi és csibe

Húsvétra tökéletesek ezek a sütik. Nemcsak aranyos, hanem finom is.:)
(Bár a nyuszi kicsit olyan, mintha macska lenne...)
A nyuszi formázása a Dr. Oetker honlapjáról van, a csibét pedig a Kifőztük magazinban találtam, a tészta pedig a jól bevált virslis copfok tésztája édes változatban.



Hozzávalók

A tésztához:
  • 2,4 dl tej
  • 1 kk só
  •  0,85 dl olaj
  • 1 tojás
  • 43 dkg liszt
  • 6 ek cukor
  • 1 cs szárított élesztő

A kenéshez és a díszítéshez:
  • 1 tojás
  • 20 db csokilencse
  • spagetti tészta
  • 4 db mandula

Elkészítés 
  1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgépbe tesszük, és dagasztás programon elindítjuk.
  2. A tésztát 8 darabra vágjuk.
  3. Hat darabból tojást formázunk, a tojásforma vékonyabb csúcsát a henger feléig bevágjuk, és füleket formázunk belőle. A csokilencsékből szemet és orrot formázunk. A spagettit kis darabokra törjük, és bajuszt formálunk belőle.
  4. A csibéhez egy kisebb golyót és egy nagyobb golyót vágunk, amiket összeragasztunk. Az oldalát kicsit bevágjuk, és szárnyat formálunk belőle. Szemnek csokilencsét, csőrnek pedig mandulát nyomunk a tésztába.
  5. A csibéket és a nyuszikat lekenjük tojással.
  6. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.

10 megjegyzés:

  1. De jópofa ! Ezzel a csokilencsével még nem találkoztam boltban, pedig már receptben olvastam valahol. Finom kis sütemény lehet!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes és türelmes vagy!!!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon édes a kiscsibe, ügyes vagy. :)

    VálaszTörlés
  4. Ezt muszáj lesz a leánykáimmal kipróbálni! :-) Nagyon aranyosakat alkottál!

    VálaszTörlés
  5. Az a csibeeeee.....nagyon édes!! :)))

    VálaszTörlés
  6. Örülök, hogy tetszenek!:))
    Éva, a csokilencsét én az Ázsia Bt.-ben veszem.

    VálaszTörlés