A Cézár saláta elkészítéséig még azóta sem jutottam el... De ezt a "hamisat" már többször is megcsináltam.
Valamikor azért kipróbálom az "igazi" Cézár salátát is. :))
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg jégsaláta
- 40 dkg kígyóuborka
- 50 dkg paradicsom
- 1 dl tejszín
- 2 dl ezersziget öntet
- 2 dl tejföl
- 10 dkg trappista sajt
- 75 g kruton
- só
- olaj
- szárnyas fűszerkeverék
Elkészítés
- A csirkemellfilét kis darabokra vágjuk, szárnyas fűszerkeverékkel ízesítjük, majd olajon megsütjük.
- Az uborkát karikákra, a paradicsomot és a sajtot kockákra vágjuk.
- Egy tálban összevegyítjük a salátát, a paradicsomot és az uborkát.
- Eloszlatjuk rajta a sajtot, a krutont, és a csirkehúst.
- A tejszínt, az ezersziget öntetet, és a tejfölt összekeverjük, sózzuk, majd ráöntjük a salátára, és összekeverjük vele.
Finom lehet ez a kis hamis! Az ezerszigetet egy grillezés alkalmával kínáltam a 12 éves unokahúgomnak a husi és a saláta mellé. "Imádom ezt a salátaöntetet mi is szoktunk ilyet venni. Néha salátát is eszünk mellé!" ;DDDD
VálaszTörlésNagyon finom lehet ez a guszta salátástál tartalma!
VálaszTörlésHamis, vagy nem hamis, de guszta és finom.
VálaszTörlésImádom a cézársalátát, de öntet nélkül jobban, nem is a fogyókúra miatt, hanem mert úgy jobban ízlik. Nagyon megéheztem a látványtól! :)
VálaszTörlésKészítettem már hasonló tartalmú salátát, de soha nem gondoltam, hogy hasonló a Cézár salátához.Én is imádom. Hamis v. nem hamis jól néz ki és finom is lehetett.:))
VálaszTörlésPetra, aranyos az unokahúgod. :D Ez majdnem olyan mint a Nutella: leginkább kenyérre vagy palacsintára kéne kenni, de én magában is szoktam enni. :D
VálaszTörlésÉva, tényleg finom. :)
Hobbychef, köszönöm!
Barbi, én pont öntettel jobban szeretem, bár anélkül is finom. Nem vagyok egy salátás típus, de ez pont azok közé tartozik, amit boldogan megeszek. :)
Tücsi, az alapanyagok, olyanok, mint a Cézárban, csak az öntet más. Mindenesetre finom. :)
Oh my goodness, I'm drooling! This looks so delicious! Can't wait to try it!
VálaszTörlésThanks. :)
VálaszTörlés