2011. október 1., szombat

Édes túrógaluska

A túrógaluska készítésénél már terveztem, hogy el fogom készíteni édesen is. Most megcsináltam. Nagyon finom lett, így tényleg majdnem túrógombóc, csak más a formája, és nincs beborítva zsemlemorzsával.


Hozzávalók
  • 500 g túró
  • 4 tojás
  • 100 g búzadara
  • 40 g liszt
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 dl tejföl (vagy joghurt)
  • 20 g porcukor

Elkészítés
  1. A tojásokat a túróval, a grízzel és a vaníliás cukorral összekeverjük.
  2. A masszát 30 percig állni hagyjuk. Ezután a lisztet is hozzákeverjük.
  3. Teáskanál segítségével galuskákat formálunk a tésztából. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.
  4. A porcukrot összekeverjük a tejföllel, majd leöntjük vele a galuskákat.

9 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, és sokkal egyszerűbb, mint a túrógombóc, nincs vele annyi macera. Nagyon be tudnék most kajálni belőle:)

    VálaszTörlés
  2. Jó kis recept! Én, ha megcsinálom, az uramnak, akkor pirított prézlibe forgatom, mert ő így szereti...De így csupaszon is finom, az biztos!!

    VálaszTörlés
  3. Mindig van valami jó kis ötleted. Én már most megenném:):))

    VálaszTörlés
  4. Petra, köszi!

    Trollanyu, tényleg könnyebb, nem kell azzal bajlódni, hogy mindenképp gombóc alakú legyen. :D

    Illéskrisz, én még a túrógombócot is valamikor prézli nélkül eszem. :))

    Panna, köszi!

    Katuci, csak egyetérteni tudok. Hmmmm...:D

    Tücsi, köszönöm!

    VálaszTörlés
  5. Kedves Flóra!!!
    Viszem ezt a recepted is,ezek nekem valók!!!Köszi!!!

    VálaszTörlés