2013. október 15., kedd

Kakaós linzercsiga

Majd hozom a normál, Blundell tésztás kakaós csiga receptjét is, amit tanultunk a cukrász gyakorlatokon.:) Egyelőre most ehhez a gyorsabb kakaós csigához volt kedvem. Semmi extra egyébként, sima linzertésztás, de finom aprósütemény, és egészen mutatós.:) A rácsos linzer tésztáját használtam.


Hozzávalók
  • 50 dkg liszt
  • 18 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg kakaópor
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés
  1. A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal.
  2. Hozzágyúrjuk a tojást és a tejfölt.
  3. A tésztát vékonyra nyújtjuk, kevés vízzel megkenjük.
  4. A kakaóport összekeverjük a porcukorral, és megszórjuk vele a tésztát.
  5. Az egészet feltekerjük, és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.
  6. Vékonyra felvágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  7. Előmelegített sütőben, 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki, szép formásak! Egyből arra gondoltam hogy én biztos hogy fahéjjal sütném mert imádom a fahéj ízét! Biztos sok érdekességet tanultál már ezidáig is, kíváncsian várom a másik receptedet is.

    VálaszTörlés
  2. Húh, de jól néz ki! Biztos finom is! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, tényleg finom, és Éva, igazad van, fahéjjal is finom lehet (én is imádom a fahéjat)! :)

    VálaszTörlés