2013. július 29., hétfő

Nutellás brownie

Zamat és illatnál találtam még régebben ezt a receptet, ami persze rögtön megtetszett. :) Nemcsak a brownie része finom, hanem a tetején ez a sült Nutellás-mascarponés réteg (ami egyébként nem látszik, de isteni).


Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 60 g barna cukor
  • 150 g vaj
  • 180 g étcsokoládé
  • 60 ml tejszín
  • 150 g mascarpone
  • 60 g liszt
  • 60 g darált dió
  • 1 ek kakaó
  • 120 g Nutella

Elkészítés
  1.  A vajat és az étcsokoládét felolvasztjuk. 
  2. A tojást a cukorral habosra keverjük. 
  3. A tojásos masszához hozzáadjuk a vajas csokit, a tejszínt, 75 g mascarponét, a lisztet, a diót, és a kakaót. 
  4. A masszát egy sütőpapírral bélelt 21x21 centis tepsibe öntjük. A maradék 75 g mascarponét összekeverjük a Nutellával, majd a süti tetejére kenjük, majd villával márványosan beleforgatjuk.
  5. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük, majd letakarjuk, és további 150 fokon 25 percig sütjük.

2 megjegyzés: