2013. június 20., csütörtök

Epres palacsinta

Tudom, kicsit eltűntem az utóbbi hetekben, ne haragudjatok, sokat vizsgáztam, közben meg jártam OKJ-ra is... Sütik azért készültek bőven, csak bejegyzést nem sikerült nagyon összehozni. De most újra itt vagyok, és igyekszem behozni a lemaradásomat.:)
Ez a palacsinta az 57. VKF-re készült, amit a Colors in the Kitchen blog háziasszonya hirdetett meg. A téma pedig: Palacsintázzunk! Eredetileg több ötletem is volt, de mivel az eper nagy kedvencem, most ez készült el, és irtó hamar elfogyott.:)


Hozzávalók
  • 3 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 50 dkg eper

Elkészítés
  1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk.
  2. A lisztet, a cukrot, a tojások sárgáját, és az epret összeturmixoljuk.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a masszához keverjük.
  4. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, és két evőkanálnyi palacsintákat sütünk rajta.

4 megjegyzés:

  1. Izgalmas lehet! Milyen szépen megszínezte a gyümölcs a tésztát.

    VálaszTörlés
  2. Meghiszem, hogy hamar elfogyott! Szívesen segítettem volna a lakomázásban...;-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon egyszerű és finom lehet:) Jó pihenést kívánok a sok vizsgázás után:) Szép hétvégét:)

    VálaszTörlés
  4. Illéskrisz, igen, az epres sütik nagyon szép színesek.:)

    Teller-cake, én pedig szívesen adtam volna belőle!:D

    Trollanyu, köszönöm!:))

    VálaszTörlés