2013. április 15., hétfő

Jól enni, jól lenni

A T-Bálint Könyvkiadó jóvoltából ajánlom most nektek Neil Perry Jól enni, jól lenni című szakácskönyvét.
A könyv elején megismerhetjük Neil Perry konyhai ars poeticáját. Majd témákra lebontva következnek a jobbnál jobb receptek: levesek, tésztaételek, halételek, tenger gyümölcsei, húsételek, és az édességek... Ugyan a halakat és a tenger gyümölcseit nem igazán szeretem, de ezek a képek még az én étvágyamat is meghozták. :) Nekem személyes kedvencem az áfonyás palacsinta, a citromos joghurttorta, a csíkos parfé, a lasagne...na, jó, nem is tudok választani.:D Már elég sokat besoroltam a hamar kipróbálandók közé.
A végén pedig hasznos tanácsokkal lát el zöldségek főzésével kapcsolatban, illetve néhány plusz receptet is leír.


A könyvről:
"Neil Perry, a televíziós műsoraiból a magyar közönség számára is jól ismert, ausztrál sztárséf. Új könyvében saját, legkedvesebb ételeinek receptjeiből ad pazar válogatást. Azokból, amelyeket szabadidejében, otthon, családja és barátai legnagyobb örömére rendszeresen készít.
Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.
A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, "szolid macsó" Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig - különösen a szeretteink, barátaink körében - akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire.
A gyönyörű kötetet páratlan szépségű és hangulatú fotók teszik még különlegesebbé."

A kiadónál van most egy előrendelési akció, melyben az első 30 rendelő az Ízek és érzések gasztromagazin egy éves előfizetését kapja ajándékba.


Az Ízek és érzések magazin az egészséges életmód és táplálkozás területén nyújt hónapról hónapra segítséget az olvasóknak. A magazinban szereplő szakértői tanácsok, valamint egészséges ételreceptek könnyen beépíthetők a mindennapokba, teljes értékű életet és étkezést biztosítva. Sőt, még a vegetáriánusok, a laktóz-, gluténérzékenyek, illetve a cukorbetegek és candidások is megtalálják a számukra fogyasztható ételeket. Keressék kéthavonta az újságárusoknál!
www.izekeserzesek.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése