2012. október 6., szombat

Akarom, mert makaron!

Nagyon megörültem, mikor megkaptam a T-Bálint Könyvkiadó felkérését, hogy mutassam be Jill Colonna Akarom, mert makaron! című könyvét. A macaron készítés már régóta, legalább két éve szerepel a listámon, de mindig elhalogattam, mert nehéznek tűnt az egész. Most, hogy megkaptam a könyvet, és végigolvastam, már inkább érzem úgy, hogy nekem is sikerülhet, úgyhogy 1-2 hónapon belül tuti megpróbálom, csak egy kis bátorságot kell még hozzá gyűjtenem.:)
Az egész könyv a macaronról szól: egy kellemes bevezetés után következik az alaprecept, lépésről lépésre leírva, hogyan kell elkészíteni a macaront. Ezután jönnek a töltelékek, négy fejezetre van bontva: egyszerű, csokis, különleges, "agyament". Utána további ötletek, hogyan variáljuk tovább a macaront, az a fejezet a  Káprázatos makarondesszertek címet kapta. A könyv végén tippeket kapunk arra, hogy a kimaradó tojássárgájákat mire használjuk fel, illetve le vannak írva az általános macaron problémák, és ezek lehetséges okai.
Ha valaki ettől a könyvtől nem kap kedvet a macaron készítéséhez, akkor semmitől sem.


A könyvről:
"A gyönyörű fotók és jobbnál jobb receptek sokaságát rejtő Akarom, mert macaron! című könyvecske szerzője, a skót származású Jill Colonna közel 20 esztendeje Párizsban él. Ez azt jelenti, hogy nem a levegőbe beszél, amikor meggyőződéssel állítja: Te is készíthetsz igazi, párizsi macaront, akár egy született francia – hiszen neki már nagyon is sikerült!
Jill így ajánlja a macaront a leendő függőknek: „Ha egyszer elkészíted, a rabjává válsz. A macaron elképesztően finom, és egyedülállóan stílusos csemege. A családod és a barátaid is varázslat alá kerülnek általa: nyújtsd át nekik akár elragadó ajándékként vagy esküvői figyelmességként, lepd meg őket étvágygerjesztő és látványos macaron aperitiffel, amikor vendégül látod őket vacsorára, vagy rukkolj elő vele édes levezetőként az étkezés végén, mintegy megkoronázva azt. Csakhogy nem szükséges egy vagyont kiadnod macaronra, mert igenis el tudod készíteni Te magad!”
Jill lépésről lépésre, érthetően és kiválóan kalauzol végig valamennyi fázison, fanyar humorral osztja meg tapasztalatait olvasóival. Teszi mindezt azért, hogy bárki képessé váljon ezeknek az aprócska, ízekben és színekben tobzódó kis csodáknak az előállítására – akárcsak egy született francia." 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése