2017. január 18., szerda

Hólabda

Most, hogy esett a hó is, aktuálissá vált ez a téli sütemény, ha már kint is lehet hólabdákat gyúrni. :)


Hozzávalók

A tésztához:
  • 10 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 23 dkg liszt
  • 2 dkg kakaópor

A krémhez:
  • 10 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 15 dkg kristálycukor
  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg étcsokoládé
  • kókuszreszelék

Elkészítés
  1. A piskóta elkészítését itt olvashatjátok. A tésztából 2 lapot kenünk, és úgy sütjük meg.
  2. Kevés tejjel csomómentesre keverjük a liszttel és a cukorral. A maradék tejet felforraljuk.
  3. Utána beletesszük a forró tejbe a keveréket, és addig főzzük, kevergetve, míg besűrűsödik.
  4. Ha kihűlt, kikeverjük a vajjal.
  5. A piskótából korongokat szaggatunk egy 7 cm-es átmérőjű kör alakú szaggatóval.
  6. 2-2 korongot megtöltünk krémmel, majd kicsit hűtőbe tesszük.
  7. Ha kivettük a hűtőből, körbekenjük még krémmel, és kókuszreszelékbe forgatjuk. A tetejére olvasztott étcsokoládét kenünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése