2015. augusztus 4., kedd

Vaníliakrémes piskóta

Úgy alakult, hogy maradt egy 6 tojásos (kerek) piskótám, mégsem kellett felhasználnom. Először kitaláltam, hogy somlóit készítek belőle, de aztán nagyon leegyszerűsítettem: nincs benne rum, mazsola, dió, meg csokis rész sem. Szóval, nem somlói lett, de szerintem jól sikerült (habár a képen nem valami szabályos és szép).


Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:
  • 4 dkg pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 4 dl habtejszín
  • kakaópor

A locsoláshoz:
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl víz

Elkészítés
  1.  A 6 tojásból két piskótalapot sütünk.
  2. A pudingporból, cukorból, tejből sűrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, simára turmixoljuk. A habtejszínt kemény habbá verjük, és összekeverjük a pudinggal.
  3. A cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk (a vizet felforraljuk a cukorral).
  4. Az első piskótalapot meglocsoljuk a cukorszirup felével, majd rákenjük a krém felét. Utána jön a következő piskótalap, meglocsolva sziruppal, majd a krém másik fele. A tetejére kakaóport szórunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése