Tuesday, May 22, 2012

Túrós rakott karfiol

Mrs. Same kitalált egy játékot, aminek a lényege, hogy minden hónapban két dolgot kell elkészíteni, a szezonnak megfelelően, egy főételt/salátát/levest és egy desszertet. Bővebben nála olvashattok erről. A mostani két alapanyag (a főételhez) a karfiol és a snidling, így készült el nálam ez a rakott karfiol.


Hozzávalók
  • 70 dkg karfiol
  • 5 dkg túró
  • 5 dkg sonka
  • 3 dkg sajt
  • 5 dkg snidling
  • 1,5 dl joghurt

Elkészítés
  1. A karfiolt megtisztítjuk, megmossuk, és rózsákra szedjük. Fedő alatt, forrásban lévő, sós vízben, kb. 10 perc alatt megfőzzük.
  2. A sonkát és a snidlinget apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
  3. A túrót összekeverjük a joghurttal, és ízlés szerint sóval.
  4. Egy hőálló tálba beletesszük a karfiolt, megszórjuk a sonkával és a snidlinggel, ráöntjük a joghurtos szószt, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  5. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük.

4 comments:

  1. Isteni lehet :) Nagyon szeretem a karfioltT

    ReplyDelete
  2. Nyámi :)Múltkor rakott brokkolit készítettem, imádtam. karfiollal is finom lehet :)

    ReplyDelete
  3. Ez most igazán jólesne!!!! :)

    ReplyDelete
  4. Imádom a rakott karfiolt, ez most lecsúszna:)

    ReplyDelete