2011. március 20., vasárnap

Vaníliás szarvacskák

Ezt a sütit én vaníliás szarvacskák néven ismerem. De láttam már ehhez hasonló recepteket más neveken futni: diós patkó, diós kifli, diós-vaníliás kifli, vaníliás kifli, diós holdacska, vaníliás holdacska. Ez mind-mind ugyanerre vonatkozik.
Omlós és isteni finom. Leginkább karácsonyi süteménynek mondanám, de akármikor el lehet készíteni. A dió helyettesíthető mandulával.
Kb. 40 db jön ki ekkora mennyiségből.



Hozzávalók
  • 14 dkg puha vaj
  • 7 dkg cukor
  • 7 dkg darált dió
  • 17 dkg liszt
  • 1 tk reszelt citromhéj
  • 6 dkg vaníliás porcukor (4 dkg porcukor és 2 dkg vaníliás cukor keveréke)

Elkészítés
  1. A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a diót, és a citromhéjat.
  2. A tésztából kb. 5 centis ujjnyi hengereket sodrunk, és szarvacskákat formálunk belőle.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon 12-15 perc alatt megsütjük.
  4. Még melegen vaníliás porcukorba forgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése