2011. március 26., szombat

Csokoládészalámi

Ez az édesség tipikusan a ronda, de finom kategóriába tartozik. Tényleg nem lehet szépnek mondani, viszont nagyon finom. A szépsége és a finomsága fordított arányosságban van egymással :D
Ezenkívül nagyon gyorsan készen van, maximum 10 perc alatt. Csak kár, hogy utána még két órát pihentetni kell a hűtőben. Aztán meg nagyon hamar elfogy. Ha nagy társaságnak készíti valaki, akkor kezdje rögtön dupla adaggal.



Hozzávalók
  • 1 tojás
  • 12,5 dkg porcukor  
  • 7,5 dkg puha vaj 
  • 7,5 dkg kakaópor 
  • 20 dkg darált háztartási keksz 
  • 1 dl tej

Elkészítés
  1. A tojást a porcukorral habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, és a kakaóport, és még tovább keverjük. 
  3. Beletesszük a darált kekszet, majd a tejet, és összegyúrjuk. 
  4. A masszából rudat formálunk, fóliába tekerjük, és 2 órára hűtőbe tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése